DutZ collection

Categorie
Beeldmerken, Huisstijl, Promotie
Over dit project

Het merk DutZ collection is ontstaan in 2006. DutZ collection is eigendom van de firma Nethroma. De start van Nethroma vond plaats in 1996 in IJsselmuiden, vlakbij Kampen. In feite is alles begonnen na de val van het communisme in Oost-Europa. Berno van Dooren en Bastiaan Kommers kwamen tijdens diverse reizen naar Roemenie in contact met glasfabrieken en kwamen op het idee om mondgeblazen glas te importeren. In de beginjaren werd er gehandeld in artikelen zoals wijnglazen en karaffen. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf steeds meer een eigen stijl en ging men zich meer en meer toeleggen op het zelf ontwerpen van ambachtelijk glas. Nadat in 2006 het merk DutZ werd gekoppeld aan de collectie neemt de export een hoge vlucht. De collectie heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en inmiddels is het glas te koop in vele landen over de hele wereld. Intussen is het bedrijf al weer enkele jaren gevestigd in de Hanzestad Kampen.

 

Ik heb gewerkt bij Drukkerij Veldman in IJsselmuiden, Berno liep daar binnen en vroeg het logo vorm te geven. Zo gaaf dat dat gelukt is. Wat ik me nog goed kan herinneren is dat ik in de betere bloemisterijen de vazen tegenkwam met stickers met het logo er op. Dat had ik gemaakt, heel erg gaaf.

Meer voorbeelden van wat ik heb vorm gegeven volgen nog. Dit ligt nog opgeslagen. Hier maak ik te zijner tijd foto’s van.’

 

Ik heb enkele schermafbeeldingen gemaakt van de website van Dutz zodat u kunt zien om wat voor prachtige producten het gaat.

 

2006

Like en share!