Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Categorie
Promotie
Over dit project

Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft de culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling).

1. Cultuurbedrijf Noordoostpolder (voormalig Muzisch Centrum) is het centrum voor de kunsten van de Noordoostpolder. Circa 1200 leerlingen volgen wekelijks lessen muziek, dans, drama en beeldend. Daarnaast verzorgt Cultuurbedrijf NOP een breed kunstaanbod voor het primair en voortgezet onderwijs in de regio.
2. Theater ’t Voorhuys (voorheen zelfstandige stichting) programmeert jaarlijks zo’n 80 professionele voorstellingen; een 20-tal amateurproducties en ongeveer 30 commerciële evenementen. Is een middengroot theater met een capaciteit van 520 zitplaatsen. Tevens programmeert men in de kleine zaal van het Cultuurbedrijf NOP. (180 zitplaatsen)
3. Museum Schokland (voorheen onderdeel van de afdeling Culturele Zaken, gemeente Noordoostpolder) In 1995 is het voormalig eiland Schokland met omgeving geplaatst op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen historie van het eiland Schokland én wat vooraf ging. Met regelmaat organiseert het museum exposities op het gebied van geologie, archeologie, historie en kunst. Daarnaast organiseert het museum publieksevenementen zoals de Scandinaviëmarkt, Werelderfgoedweekend en het museumweekend en klassieke concerten.
4. Kunstuitleen Emmeloord (voorheen onderdeel van de afdeling Culturele Zaken, gemeente Noordoostpolder) is gevestigd in het Cultuurbedrijf NOP en heeft een brede collectie kunst

Ik mocht voor theater en museum, ten tijde van het zonder zitten van een grafisch vormgever, het grafische werk verzorgen. Super gaaf om te doen. Er was net een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. Taak om binnen deze huisstijl creatief te blijven. Voor het Cultuurbedrijf heb ik o.a.de Zomeracademie brochure mogen vormgeven, de agenda op de toiletten en wat posters voor langs de wegen.

Like en share!